tisdag 31 maj 2011

Fler jägare ska jaga vildsvin!

Pressmeddelande från Svenska Jägareförbundet
2011-05-31


Fler jägare ska jaga vildsvin!

Intresset för att ta jägarexamen stiger. Till helgen kan man dessutom ta jägarexamen på jaktmässan Elmia Game Fair utanför Jönköping. Förra året ökade antalet som tog jägarexamen till 10 500 personer.

Med en ny webbaserad jägarutbildning, e-jakt, kan man läsa på egen hand och sedan skriva det teoretiska provet på till exempel Elmia Game Fair. Jägareförbundet erbjuder alla som vill att skriva provet. Även barn är välkomna och kan ta Lilla Jägarskolebeviset i Jägarlunden på mässan.

- Avkoppling och kamratskap är de viktigaste delarna i jakten enligt våra medlemmar och det vill vi att fler ska få ta del av, säger Jan Eklind på Svenska Jägareförbundet.

- Eftersom över hälften av de svenska jägarna är intresserade av träning och utbildning av jakthundar kommer den kända hundtränaren Barbro Börjesson lära ut hundträning och hur man mentaltestar sin hund under mässdagarna, tillägger Jan Eklind.

På plats finns också Richard Södergren som berättar hur man kan jaga med funktionshinder. Richard är själv rullstolsbunden jägare.

Intresset för den ökande vildsvinsstammen stiger och Jägareförbundet lanserar därför en ny vildsvinsbok på mässan. I boken kan både jägare och naturintresserade lära sig mer om vildsvinet.

Elmia Game Fair pågår 2 – 4 juni mellan klockan 9 och 17.

För mer information kontakta:
Jan Eklind, samverkansområdeschef för Jägareförbundet Syd, 070 339 93 31
Läs mer på www.gamefair.se samt www.jagareforbundet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar