lördag 21 november 2009

Jägarträff i Höör den 19 november.

Den 19 november hade Jägarnas Riksförbund, distrikt Skåne inbjudit till en träff i Höör som ägde rum på Skånes Djurpark. Den lokal som stod till förfogande var fullsatt till sista plats och var det cirka femtio man och en kvinna som hade fått plats att vara med.
Från Skånes Djurpark kom Johan Lindström som berättade om vildsvinets liv i parken men även i det fria - mycket intressant och deltagarna ställde många frågor. Johan hade just slaktat två av djurparkens vildsvin och vi fick tillfälle att titta på dessa och Johan berättade vad man skulle beakta vid uppslaktningen.
LRF Skåne representerades av Stig Lundström som gav oss lantbrukets syn på vildsvinenes utbredning.
Sven Olof Sandberg från Jägarnas Riksförbund i Skåne var moderator och värd.
Det var roligt att få träffa andra vildsvinsjägare för att höra deras erfarenheter. Det verkade som åteljägarna var i majoritet.
Samstämmighet rådde på frågan om vildsvinen ökat kraftigt och det diskuterades fördelen av att flera jaktlag slår sig samman för att jaga över större arealer - men det ena jaktformen utesluter inte den andra tycktes man vara enig om. Det fanns en oro över att den kraftigt ökande vildsvinsstammen innebar att intresset för vildsvinskött är mättat och man har svårare få avsättning för köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar