lördag 27 mars 2010

Vildsvin på Skånes sydkust!!



Vildsvinen har etablerat sig på Skånes sydkust, i Bingsmarken. Omedelbart norr om kustvägen Nr 9 finns ett sumpigt område som de har som daglega. På godset Dybäck som ligger i närheten finns också vildsvin. Det vore intressant att höra var det finns fler nyetableringar av vildsvin, hör av er på e-mail bo.h.magnusson@telia.com. Klicka på bilderna så blir de större!!

1 kommentar:

  1. Det finns ett mycket effektivt sätt att förvalta vildsvinen på och det är helt enkelt ett samarbete mellan jägare och vildsvinsfällor. Fördelen med en vildsvinsfälla är ju att den jagar 365 dagar om året. Det finns en vildsvinsfälla MultiTrap som är 16 kvadrat meter stor som kan användas som matstation och fälla.
    Om den används som en matstation så kommer vildsvinen känna sig trygga med multitrappen och så småningom koppla samman den med mat. När vildsvinsbeståndet blir för stort och okontrollerat använder man helt enkelt multitrappen även som en fälla. Därför blir det ett mycket effektivt sätt eftersom ett flertalet vildsvin kan tas samtidigt istället för en och en.
    Om vildsvinsfälla MultiTrap skulle användas vid varje utfodring av vildsvin så skulle den större delen av bekymren vara löst. Denna metod skulle alltså användas av alla jaktlag som utfodrar vildsvin och på så sätt skulle jakten på vildsvinen bli mycket mer kontrollerad.
    Vildsvinsfälla MultiTrap kan lätt plockas ihop och isär, det gör att den är mycket lätt att flytta. Det är en stor fördel när flockar drar sig mot oönskade ställen (till exempel samhällen, runt vägar) att man lätt och snabbt kan flytta fällan. Vildsvinen känner då igen den som sin matstation och blir lätta att fånga.
    Varför tror en del jägare att vi kommer klara av vildsvinsökningen med vanlig jakt? När inget annat land med vildsvinsproblem har lyckats gjort det? Nej som sagt så måste vanlig jakt och fäll jakt användas tillsammans för att klara av detta problem.
    Eller vill vi att det ska se ut så här? http://www.youtube.com/watch?v=urY33QxtDWQ&feature=related

    SvaraRadera