fredag 11 december 2009

Jägare kräver viltstängsel för vildsvin

Att vildsvin bökar sig under viltstängsel är ett problem enligt Rolf Nordvall i Bro. Han tycker att Vägverket borde byta ut sina viltstängsel mot ett mer finmaskigt nät som går ända ner i backen. Men Vägverket har inga sådana planer.

Enligt Rolf Nordvall, jägare i Bro, kan vildsvin lätt ta sig under viltstängsel. Han har själv sett exempel på det på E18 mellan Bro och Ekolskrog.
- De kryper inunder och sedan kommer en hel kull ut på vägen. Pang, säger det så är de ihjälkörda. Om vi ska ha vildsvin i markerna så förkastar jag helt de viltstängsel vi har i dag, berättar han.

På Vägverket region Mälardalen är man medveten om problemen vid E18 men säger att det varit lite lugnare den senaste tiden. Därifrån har man tagit kontakt med polisen för att få bort de vildsvin som uppehåller sig intill mittremsan vid Ekolskrog.

Men några planer på att byta ut viltstängslet har man inte.
- Vi har varit i kontakt med de sakkunniga i Borlänge och de tror inte på att byta ut stängslet, säger Maria Ericson driftsledare Vägverket region Mälardalen.
Det besked hon fått är att det enda som kanske skulle hjälpa är att ha någon form av stängsel med svagström i. Men något sådant beslut finns inte heller.

Av: Eva Nevelius eva.nevelius@unt.se Från Uppsala Nya Tidning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar