fredag 19 november 2010

Samarbete ska lösa vildsvinsproblem

Nu ska man samarbeta kring jakten på den stora vildsvinsstammen i skånska Skrylle.


I det skånska fritidsområdet Skrylle har man problem med den allt större vildsvinsstammen. För att lösa dem har markägare, arrendatorer, kommunen och andra intressenter haft ett stormöte för att se vad man kan göra.


Den stora vildsvinsstammen håller inte bara till i Skrylle, så man har länge efterlyst ett samarbete med kringliggande markägare och jaktarrendatorer. Nu har man kommit en bit på väg för att lösa problemen.

– Vi har bildat en grupp med tio personer med representanter från samtliga runt Skrylle och kommunen, berättar Sven Engberg, intendent på Skryllegården och jaktledare för jaktlaget i området, för Skånska Dagbladet.


Jaktlag bör jaga tillsammans

Förslagen för att underlätta jakten är bland annat att olika jaktlag jagar tillsammans, det vill säga att ett jaktlag jagar, och ett annat står beredda om vildsvinen flyr undan till deras mark. Att använda flera hundar över större områden är också en av idéerna.

– Det är ett helt nytt tänk har nere, säger Sven Engberg till Skånska Dagbladet.
Man ska dessutom se över hur man använder utfodrings- och åtelplatser, och tänka på att inte ge grisarna för söt mat.

– Reproduktionen blir ohämmad. Vi skjuter problemen framför oss om vi inte tar tag i det, säger Sven Engberg.

Efter mötet är Sven Engberg positiv, eftersom han upplever att alla verkar eniga om att samarbeta för att hålla vildsvinsstammen i schack

Jakt o Jägare 2010-11-18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar