måndag 25 oktober 2010

Jägare skadades av anfallande vildsvin

En jägare i 40-årsåldern skadades och fick sy 16 stygn på Oskarshamns sjukhus när han attackerades av en vildsvinsgalt på över 200 kilo under söndagen.

Det var på Ems marker som olyckan inträffade.
– Egentligen var vi ute efter att jaga älg, men de två hundar vi använde fick först upp spår efter vildsvin, berättar jaktledaren Erling Thorstensson.
– Hundarna är tränade både för älg- och vildsvinsjakt.
Enligt de inblandade gick allt väldigt fort när grisen kom rakt mot en av hundförarna.
– Det gick så fort att han inte ens hann använda sitt vapen för att skydda sig.
Gristbumlingen sprang rakt på honom och av ena beten blev de ett rejält sår i benet.
– Vi sköt aldrig på grisen, så den var inte skadad. Det var maximal otur att den kom i jägarens väg, förklarar Erling Torstensson.
– Grisen jagade honom inte heller.
Erling Torstensson fick köra jaktkamraten till Oskarshamns sjukhus för att få skadorna omsedda. Det slutade med 16 stygn i benet.
– Men han fick följa med hem och blir återställd. Läkaren berättade dock att det kan börja göra rejält ont när bedövningen släpper fram mot kvällen, berättar han.
Jaktlagets söndagsjakt gick inte som tänkt. Bättre gick det på lördagen då en älg sköts. Under söndagen blev det bara en grävling.
– Med mycket vildsvin i markerna kan sådant här inträffa. Det blir allt vanligare, men först och främst är det hundarna som brukar råka illa ut, säger Erling Torstensson.

Torsten Strömberg
torsten.stromberg@ot.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar